fbpx
Selecteer een pagina

De Scholenwijzer

Het kiezen van een school makkelijker maken? Ons werd gevraagd om de Scholenwijzer te vernieuwen én verbeteren. Op deze website zijn alle scholen en verschillende onderwijsmogelijkheden in de regio Haaglanden gebundeld.

In Den Haag zijn er jaarlijks duizenden kinderen die starten op een basisschool, doorstromen naar een middelbare school en daarna verder gaan studeren aan het mbo of hoger onderwijs. De website van de Scholenwijzer geeft ouders en kinderen informatie over alle verschillende scholen en mogelijkheden in Den Haag en omstreken. 

Aan ons de taak om de identiteit te vernieuwen, een concept neer te zetten en de website te voorzien van nieuwe functies, zoals filtering op een dynamische kaart.

De Scholenwijzer website 

Een identiteit die meegroeit met de leeftijd. 

De huisstijl is opgebouwd uit drie basisvormen; een cirkel, vierkant en driehoek. Door deze vormen te combineren, halveren en vervormen krijgt iedere doelgroep zijn eigen basisvorm en kleur. Iedere doelgroep krijgt een passende vormtaal in gradatie van moeilijkheid in vormen, zodat deze aansluit bij het leerprofiel en leeftijd.

Bij de verschillende pagina’s (kinderopvang, basisscholen, voortgezet onderwijs, mbo, hbo, speciaal onderwijs en internationaal) is altijd een eigen vormtaal en kleurtaal toegepast. Dit zodat de vormtaal aansluit bij de doelgroep die het bekijkt.

Meer informatie

Meer informatie over ons werk of graag een keer met ons praten over nieuwe projecten, neem dan contact op met Jilles.

Contact →

Paviljoensgracht 20
2512 BP  Den Haag

+31 70 450 01 34
mail@bureauvisueel.com