fbpx
Selecteer een pagina

De Scholenwijzer

Het kiezen van een school makkelijker maken? Ons werd gevraagd om de scholenwijzer te vernieuwen én verbeteren. Om zo ouders en kinderen duidelijke informatie te geven over de verschillende onderwijsmogelijkheden in de regio Haaglanden.

In Den Haag zijn er duizenden kinderen die jaarlijks starten op een basisschool, doorstromen naar een middelbare school en daarna verder gaan studeren aan het mbo of hoger onderwijs. De Scholenwijzer geeft ouders en kinderen informatie over alle verschillende scholen in Den Haag en omstreken. 

Aan ons de taak om de hele website te voorzien van een nieuwe identiteit en functies. Een identiteit die dynamisch meegroeit met de leeftijd van de scholieren. En nieuwe functionaliteiten en filteringen op een dynamische kaart.

De Sholenwijzer website 

De huisstijl wordt opgebouwd uit 3 basisvormen. Een cirkel, vierkant en driehoek.

Door deze vormen te combineren, halveren en vervormen krijgt iedere doelgroep zijn eigen basisvorm en kleur. Iedere doelgroep krijgt een passende vormtaal in gradatie van moeilijkeheid in vormen, zodat deze aansluit bij het leeprofiel & de leeftijd.

Bij de pagina’s over de juiste doelgroep (kinderopvang, basisscholen, middelbarescholen, MBO, HBO & VO, speciaal onderwijs en internationaal) is altijd een eigen vormtaal en kleurtaal toegepast. Dit zodat de vormtaal aanspreekt aan de groep die het bekijkt. Volwassenere vormen en kleuren passen beter bij een oudere doelgroep.

Per zichtvlak van de website zijn altijd maar een aantal vormen zichtbaar, dit om de pagina duidelijk en overzichtelijk te houden.

Meer informatie

Meer informatie over ons werk of graag een keer met ons praten over nieuwe projecten, neem dan contact op met Jilles.

Contact →

Paviljoensgracht 20
2512 BP  Den Haag

+31 70 450 01 34
mail@bureauvisueel.com