fbpx
Selecteer een pagina

Nederlands
Migratie
Instituut

Het Nederlands Migratie Instituut geeft informatie, advies en begeleiding aan migranten die in het kader van de Remigratiewet willen terugkeren naar het land van herkomst.

In de jarenlange samenwerking ontwikkelden wij een toegankelijke identiteit die terugpakt op de huisstijl waar het NMI ooit mee is begonnen. 

Remigratie of Integratie
Het boek Remigratie of Integratie is geschreven met als doel het verhaal te vertellen van de migratiewet. Dit wordt gedaan door middel van een fotoverslag met interviews van diverse migranten, beleidsmakers en wethouders. 

De vormgeving van het boek is door ons verzorgd. De cover van het boek is voorzien van een blindpreeg en de katernen zijn op twee soorten papier gedrukt, om zo onderscheid te maken tussen fotografische en informatieve katernen.

Website en applicatie
Het NMI kwam bij ons met de vraag om een website te ontwikkelen voor eindgebruikers die weinig ervaring hebben met het internet. Mede hierdoor is er een website ontwikkeld vanuit interaction design, met het oog op gebruiksgemak. 

De call to action van de website is om zo snel mogelijk naar de Zelftest te gaan. Deze test ontwikkelden wij samen met het NMI om mensen duidelijkheid te geven over hun remigratie traject en waar zij wel en niet recht op hebben.

Om tijdens spreekuren de klanten door de Zelftest heen te helpen, ontwikkelden wij de NMI Applicatie. De app staat vol handige informatie en wordt via de website up to date gehouden.

Nederlands Migratie Instituut →

Meer informatie

Meer informatie over ons werk of graag een keer met ons praten over nieuwe projecten, neem dan contact op met Jilles.

Contact →

Paviljoensgracht 20
2512 BP  Den Haag

+31 70 450 01 34
mail@bureauvisueel.com