fbpx
Selecteer een pagina

Escape Vroom

Alle kinderen hebben rechten die zijn opgenomen in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Van de 54 artikelen gaan artikel 1 tot en met 41 over de rechten van het kind. 

Jongeren spelenderwijs laten leren over deze kinderrechten is de de vraag waarmee Unicef en de Gemeente Den Haag bij ons kwamen. In de vorm van een mobiele escaperoom, de Escape Vroom, worden spellen aangeboden aan de scholen.

Hiervoor bedachten wij twaalf spellen in verschillende categorieën. We ontwikkelden een illustratieve huisstijl en zorgden ervoor dat de spellen speelbaar zijn van 4 tot en met 18 jaar.

Uitleggen door te ontsnappen
De mobiele escaperoom is te verrijden in een kist, die van de basisschool naar de middelbare school kan worden meegenomen. De spellen worden tezamen met het speelbord op de grond of op een tafel geplaatst en de klok wordt aangezet, waarna het spel kan beginnen. 

Grafische stijl voor iedereen
De uitdaging was om een stijl te ontwikkelen die leesbaar en begrijpbaar is voor jonge kinderen, maar niet kinderachtig aanvoelt voor jongvolwassenen. De fluoriserende kleuren en lijntekeningen creëren een speelveld dat perfect balanceert op deze scheidingslijn.

Meer informatie

Meer informatie over ons werk of graag een keer met ons praten over nieuwe projecten, neem dan contact op met Jilles.

Contact →

Paviljoensgracht 20
2512 BP  Den Haag

+31 70 450 01 34
mail@bureauvisueel.com