fbpx
Selecteer een pagina

De Meppel

De Meppel is een markant gebouw aan de Meppelweg in Den Haag met een rijke geschiedenis. Eind jaren vijftig werd het voor de R.K. Technische School gebouwd en in 2014 kreeg het de status van rijksmonument.

Sinds 2022 zit onder andere de School voor Entreeopleidingen en de School voor Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten van ROC Mondriaan hier gevestigd. . 

Aan ons de taak om de identiteit te vernieuwen, een concept neer te zetten en de website te voorzien van nieuwe functies, zoals filtering op een dynamische kaart.

De Meppel website 

Een identiteit die meegroeit met de leeftijd. 

De huisstijl is opgebouwd uit drie basisvormen; een cirkel, vierkant en driehoek. Door deze vormen te combineren, halveren en vervormen krijgt iedere doelgroep zijn eigen basisvorm en kleur. Iedere doelgroep krijgt een passende vormtaal in gradatie van moeilijkheid in vormen, zodat deze aansluit bij het leerprofiel en leeftijd.

Bij de verschillende pagina’s (kinderopvang, basisscholen, voortgezet onderwijs, mbo, hbo, speciaal onderwijs en internationaal) is altijd een eigen vormtaal en kleurtaal toegepast. Dit zodat de vormtaal aansluit bij de doelgroep die het bekijkt.

De Meppel, een monument van leren, ontwikkelen en ontmoeten

Voor het boek hebben we verhalen van de initiatiefnemers, architecten, (oud-)studenten, (oud)-docenten van de Meppel verzameld. Daarnaast is onderzoek gedaan naar archiefmateriaal, waaronder foto’s en nieuwsberichten om alles te weten te komen over de geschiedenis van het gebouw.

Lezers worden meegenomen in een reis door de tijd vanaf de eerste bouwstenen tot nu, met een blik op de toekomst.

Officiële Opening & Open Huis

Op donderdag 9 februari was de officiële opening voor 500 genodigden. Een openingsshow, feestelijke borrel en rondleidingen.

Op zaterdag 11 februari vond het Open Huis plaats, waar iedereen het gerenoveerde gebouw kon bekijken en ervaren. Ruim 700 buurtbewoners, oud-leerlingen en geïnteresseerden kwamen naar de Meppel. De gehele middag was er van alles te doen en te bezichtigen.

Meer informatie

Meer informatie over ons werk of graag een keer met ons praten over nieuwe projecten, neem dan contact op met Jilles.

Contact →

Paviljoensgracht 20
2512 BP  Den Haag

+31 70 450 01 34
mail@bureauvisueel.com